Blindheim Skolekorps var nedleggelsestruet, men ildsjeler ville det annerledes!

Blindheim Skolekorps var nedleggelsestruet, men ildsjeler ville det annerledes!

Fredag, 1 September 2023

Se historien om korpset som mobiliserte og samlet inn 40.000,- kroner på to uker med Digital dugnad.

I en verden der endringer og utfordringer er uunngåelige, er det ofte de som tar det ekstra steget, de som bærer ilden av lidenskap og vilje, som klarer å snu skjebnen. Blindheim Skolekorps er et levende bevis på dette, en historie som begynte med faretruende nedgang, men som nå står som en suksesshistorie og inspirasjon for alle.

For noen år tilbake var fremtiden til Blindheim Skolekorps usikker. Med medlemstall som dalte til et nedslående lavpunkt på kun åtte aktive medlemmer, var korpsånden på randen av å slukne. Men det er i disse mørke stundene at sanne ildsjeler stiger frem, drevet av en urokkelig tro på at det er mulig å snu kursen.

Hovedkorpset 2023

De dedikerte medlemmene og foreldrene som var igjen i korpset, valgte å gå “all in”. Deres kollektive innsats og fantastiske dugnadsånd ble hjertet som holdt korpsånden i live. Sammen med en nyutnevnt dirigent som inspirerte fra dirigentpulten, implementerte de en rekke smarte strategier for å tiltrekke nye medlemmer. Resultatet var intet mindre enn bemerkelsesverdig – en rekordhøy rekrutteringssesong i 2021/2022.

Aspiranter 2022

Det som kanskje er enda mer imponerende, er den evnen de viste til å beholde de nyankomne aspirantene. Gjennom samspillet på instrumentene har barna ikke bare utviklet seg musikalsk, men de har også funnet en felles plattform for sosial vekst. Bildet av Blindheim Skolekorps og drill med de strålende aspirantene lyser opp, et symbol på en organisasjon som har kjempet gjennom den harde perioden og omfavnet fremtiden.

Blindheim Skolekorps og drill (med aspiranter)

Digital dugnad reddet korpsturen

Ideen om digitale skrapelodd, født i et av de første styremøtene for sesongen, ble den uventede redningen for korpsets ambisiøse planer om en korpstur til Lillehammer. Uten tidligere erfaring med konseptet, tok medlemmene på seg oppgaven med et åpent sinn og en vilje til å prøve noe nytt.

Premiene for de tre mest suksessfulle loddselgerne ble en katalysator for innsatsen. Med personlige QR-koder i hånden gikk medlemmer dør til dør i nabolaget, utvekslet koder og slo seg sammen. Foreldre bidro også, både på sosiale medier og ved å engasjere kolleger og venner. Resultatet? En eksplosjon i loddssalget og en stadig voksende økonomisk gevinst.

Å se toppselgerne rangert på en foreløpig liste trigget konkurranseånden hos flere, og et kollektivt mål var nådd med en samlende innsats. Gleden og spenningen som fulgte med loddssalget var smittsom, og da de tre vinnerne av gavekort ble kunngjort på sommeravslutningen, var salen fylt med stolthet og jubel.

Loddselgerne med QR-plakater

Samlet inn 40.000 kroner på bare 2 uker

Loddsalgets suksess ga ikke bare økonomisk hjelp til korpsturen, men også en følelse av at felles innsats kan føre til bemerkelsesverdige resultater. Den vellykkede turen til Lillehammer ble et symbol på hva som er mulig når samhold og målrettede handlinger møtes.

Nå, med nye medlemmer som strømmer til, har Blindheim Skolekorps sikret sin plass som en bærebjelke i bydelen. Historien deres er en påminnelse om at selv i de mørkeste øyeblikkene kan lidenskap, innsats og kreativitet snu situasjonen. Og som korpset ser fremover mot mange år med samspill og glede, står det klart at deres inspirerende reise nettopp har begynt. 

Denne historien er gjenfortalt etter samtaler med nestleder, Anette Schei som avluttet: 

“Det blir ny tur og ny loddkonkurranse til neste år – det er helt sikkert!”

Vi i Styreportalen ønsker Blindheim Skolekorps masse lykke til videre. 

Vil du vite mer om Digital dugnad?

Søk